Aquastra
vacatures - Aquastra

Kaleien van gevels

Wat is kaleien precies?

Kaleien is een historische afwerkingstechniek voor muurwerk waarbij een fijne mortelpap op basis van kalk en een vulstof (meestal zand) aangebracht wordt. Een gekaleide gevel laat de structuur van het onderliggende muurwerk doorschemeren. Met deze techniek wordt je gevel ook beschermd tegen vocht en andere invloeden.

 

Voordelen?

Unieke uitstraling.

Het is een goed idee op vlak van esthetiek. De gevel krijgt een totaal andere uitstraling. Een oud, verlaten huis lijkt nieuw.  Heel wat gebouwen zijn niet meer aantrekkelijk en bevatten barsten in de gevel. Door kaleien lijkt de gevel terug nieuw. Deze techniek zorgt voor een moderne look. Meerdere kleuren zijn mogelijk.

Bescherming.

Het is natuurlijk niet enkel voor het uitzicht, maar ook functioneel. In een land zoals België regent het veel en regen kan jouw gevel aantasten. Jouw gevel zal sneller beschadigd zijn en sneller vochtplekken vertonen. Om dit te voorkomen kan je je gevel kaleien. Het is niet alleen beschermend tegen regen, maar elke weersvorm. Er zijn misschien ook invloeden van buitenaf die de gevel beschadigen. Het is dus aangeraden om jouw gevel kaleien. Zo biedt je dé ideale bescherming.

Kaleien van gevels | Gevel kaleien | Gevel renovatie | Aquastra

Wil je jouw gevel een andere uitstraling geven? Kaleien is dé oplossing! En wil je daarbij beroep doen op ervaren professionals?

 

Neem dan snel contact op met Aquastra.

Kaleien van gevels | Gevel kaleien | Gevel renovatie | Aquastra
Aquastra

Dronckaertstraat 484
8930 Lauwe
Tel. 056 41 02 79
Fax 056 41 97 35
contact@aquastra.be

BTW BE 0433.366.108

Privacy & cookies