Gevelreiniging | Soorten gevelreiniging |Aquastra Skip to content Skip to navigation

Gevelreiniging

Waarom is gevelreiniging zo belangrijk? Eerst en vooral zorgt het er voor dat uw gevel er terug als nieuw uitziet. Uw gevel krijgt heel wat te verduren en wordt aangetast. Daardoor verliest deze zijn vochtwerende functie. Vocht kan dus binnendringen. Door de gevel te reinigen en daarna ook te beschermen kan u deze functie herstellen.

De gepaste methode voor gevelreiniging

Voor het reinigen van een gevel zijn er heel wat verschillende methodes. Het is dus belangrijk om de gepaste methode te kiezen. De keuze is afhankelijk van de ondergrond, aard en ernst van de vervuiling. Hieronder enkele methodes die wij aanbieden.

 • Vochtstralen
  Een gevelreiniging met vochtstralen is een combinatie van water met zand, kalk of glasparels. De techniek kan helemaal afgesteld worden afhankelijk van de baksteen of gevel. Zo kunnen de druksterkte, verhoudingen, enzovoort allemaal worden aangepast.
 • Micro-nevelstralen
  Als de gevelreiniging voorzichtig moet worden aangepakt, dan kiest u best voor nevelstralen. Bijvoorbeeld voor oude gebouwen is dit een goede keuze. De methode gebruikt indirecte stralen die nauwkeurig kunnen worden ingesteld. Korrelvormen, spuitmonden, enzovoort kunnen gewijzigd worden naargelang de gevel.
 • Stoomreiniging
  Deze methode wordt vooral gebruikt bij gevels die minder vervuild zijn. Bij stoomreiniging is vooral de temperatuur een belangrijk aspect. De temperatuur van het water schommelt tussen de 100° en 150°. Het is een goedkope methode aangezien alleen maar water wordt gebruikt.
 • Chemisch reinigen
  Bij dit soort gevelreiniging worden biologische of chemische middelen gebruikt. Deze worden afgestemd op de ondergrond zodat we geen schade toebrengen. De techniek wordt vooral gebruikt bij hardnekkig vuil en om in korte tijd oppervlakken te reinigen.