Gevelreiniging | Voegwerken | Betonrenovatie | Vochtbestrijding | Vochtprobleem muur oplossen | Aquastra Lauwe (Kortrijk) Skip to content Skip to navigation

Neem je hele huis onder handen met Aquastra

Merk je sommige mankementen op aan je huis en maak je je daarover zorgen? Dan kan gevelreiniging, voegwerk of betonrenovatie deze zorgen wellicht wegnemen. Bij Aquastra kan je terecht voor het reinigen en voegen van je gevel om vochtproblemen te vermijden. Ook kan je bij Aquastra aankloppen voor een complete betonrenovatie.

Gevelreiniging

Als de gevel van je woning door de jaren heen een andere kleur heeft gekregen, kan die waarschijnlijk een gevelreiniging gebruiken. Een andere reden waarom je een gevelreiniging moet overwegen, is om vochtproblemen tegen te gaan. Door je gevel jaarlijks te laten controleren en reinigen kan je toekomstige problemen vermijden.

Dankzij een jaarlijkse gevelreiniging is je gevel beter beschermd tegen verschillende weersomstandigheden en dat is een voordeel voor het bouwweefsel. Een gevelreiniging zorgt ervoor dat de levensduur van je gevel verlengt en uiteraard dat hij er weer beter uitziet. Daardoor kan de waarde van je woning ook stijgen. Bij Aquastra kan je terecht voor verschillende reinigingstechnieken. Nadat Aquastra het grondtype van je woning heeft vastgesteld, gaat het aan de slag met de geschikte reinigingsmethode.

Voegwerken

Voegwerk zorgt er niet alleen voor dat je gevel er goed uitziet, maar kan ook sommige vochtproblemen vermijden. Na het voegen is je muur namelijk lucht- en waterdicht. Het vocht dat toch doorgedrongen is kan verdampen, je gevel is na het voegwerk namelijk waterdampdoorlatend.
Als je voegwerk toepast op je gevel is het metselwerk ook beschermd tegen de weersomstandigheden. Daarbovenop biedt voegwerk ook stabiliteit en verhoogt het de weerstand van je muur.

Aquastra werkt op een specifieke manier om schade aan je gevel te vermijden. Je kan zelf een keuze van kleur doorgeven bij het aanvragen van voegwerk.

Betonrenovatie

Betonrot komt voor in gewapend beton en kan ernstige gevolgen hebben. Als je betonrot opmerkt dan is een betonrenovatie zeker aan te raden. Betonrot kan je makkelijk herkennen aan scheuren in het beton. Ook kan het voorvallen dat er stukken van het beton afbreken. Maar dan zit het beton al in een verder stadium. Je kan het begin van betonrot makkelijk identificeren door roodbruine, donkere plekken op het beton. Ook zichtbare roestige ijzers kunnen een indicatie zijn van betonrot.

Betonrot ontstaat door CO2 of het indringen van chloride. Hier in BelgiĆ« komt dat vooral voor door het zeeklimaat. De gevolgen van betonrot kunnen gevaarlijke situaties creĆ«ren. Door scheuren en het afbrokkelen van het beton wordt het beton minder sterk en dus ook minder veilig. Door betonrenovatie kan je die gevaarlijke situaties vermijden. Aquastra zorgt ervoor dat het aangetaste beton wordt weggenomen. De wapening van het beton wordt ontroest en krijgt een bescherming. Met mortel wordt het beton daarna weer aangesterkt.

 

Interesse in gevelreiniging, voegwerk of betonrenovatie van Aquastra? Neem dan snel contact op.