Hout behandelen | Houtrot behandelen | Aquastra Skip to content Skip to navigation

Hout behandelen tegen houtrot

Je mooie gevel wordt verpest door afbrekend hout van rond je ramen en je vraagt je af wat het probleem kan zijn en hoe je je hout kan behandelen? Er is een grote kans dat je hout aangetast is door schimmels, ofwel houtrot.

Wat is houtrot?

Het hout van je deuren, ramen of andere delen aan je huis kan aangetast worden door schimmels waardoor de kwaliteit ervan vermindert. Die schimmels zorgen ervoor dat het hout donkerder wordt. Ook kan je het merken als het hout hol klinkt wanneer je er op klopt. Als de schimmel al een tijdje aanwezig is, dan zal je scheuren zien in het hout. Het schilderen van dat hout zal dan niet meer lukken. 

Wat is de oorzaak van houtrot?

Als hout wordt blootgesteld aan vocht, dan is de kans groot dat er houtrot ontstaat. Als er daarbovenop ook nog eens een temperatuur boven de 18 graden aanwezig is, dan mag je zeker zijn dat je hout zal rotten. Ook het zuurstofgehalte speelt een belangrijke rol. Mocht dat gebeuren dan is het hout behandelen tegen houtrot de enige oplossing.

Soorten houtrot

  • Witrot

Als het aangetaste hout een lichte kleur heeft en vezelachtig lijkt, dan heb je te maken met witrot.

  • Bruinrot

Ziet je hout er nog gezond uit, maar gewoon wat donkerder? Dan is het waarschijnlijk aangetast door bruinrot. Na een tijd komen er scheuren in te zitten. Het hout is zodanig droog dat je het tot poeder kan wrijven.

Hoe moet je het hout behandelen?

Vanaf het moment dat je houtrot opmerkt, is het belangrijk om dat hout te behandelen. Zo kan je verdere schade voorkomen en extra kosten vermijden. Bij Aquastra staat er een team ter beschikking om je aangetast hout te behandelen. Heb je problemen met hout en wil je het laten behandelen, neem dan spoedig contact op met Aquastra. Ook voor andere herstellings- en reiningswerken aan je hout staan we paraat.

Meer weten over onze reinigingsdienst en het herkennen van houtrot? Lees er meer over in dit artikel.

 

 

Hout behandelen | Houtrot behandelen | Houtrot